Reunió al Palau de la Generalitat amb el president de Catalunya i membres del Govern

Imprimir

Nota Informativa sobre la reunió amb el MH Sr. Quim Torra sobre la situació del Pla Integral d’atenció a les persones amb trastorn mental i addicions

2 d’agost de 2019

El 31 de juliol, entitats representatives del sector de salut mental i les addiccions s’han reunit amb el president Torra per explicar la situació del Pla integral d’atenció a les persones amb trastorn mental i addicions i demanar un impuls per situar-lo com a prioritat estratègica nacional en el marc de les polítiques públiques del Govern.

Les entitats, entre elles BCN Salut Mental representada per Tina Ureña, han expressat la necessitat que el Pla integral continuï sent una peça indispensable d’una estratègia àmplia de país que necessita del concurs, de la participació i de la implicació de tota la ciutadania i de la societat en el seu conjunt, els agents socials, econòmics i sectorials, els representants polítics i el Govern de la Generalitat. En aquest sentit, han proposat que l’esmentat Pla Integral estigui garantit des de:

  • El reconeixement de la singularitat de la salut mental i les addiccions en el marc de les polítiques públiques.
  • Una aposta programàtica des del Govern de la Generalitat.
  • Un lideratge i tutorització des de la Presidència de la Generalitat que garanteixi la transversalitat, la flexibilització dels processos i l’acció interdepartamental.
  • Els recursos econòmics i les dotacions pressupostàries per a fer-ho possible.
  • La definició d’un full de ruta sistematitzat, calendaritzat i avaluable.

NOTA DE PREMSA

Entitats proveïdores de:

                                 

Joomla 1.6 Templates designed by Joomla Hosting Reviews